Wednesday, April 4, 2012

1st day Daycare

hallo sayang mommy...
dah lama mommy tak update ko punya diary ni. maafkan mommy atas kemalasan ini. memang banyak yang perlu mommy catatkan sebenarnya. cuma, kebelakangan ni, ada-ada jer kekangan untuk mommy berbuat demikan. mula-mula masalah laptop kena virus. lepas kena virus, rosak pula. terpaksa hantar kedai untuk repair. kemudian, mommy pula ada morning sickness. maksudnya, mommy ada penyakit pagi..hehe...nanti dah besar, mommy pasti lolo akan faham maksud mommy ni. well, tak lama lagi..lolo akan jadi kakak la maksudnya. hehe..

so, hari ni mommy antar lolo ke smart kids junior daycare. kesian anak mommy coz mommy tetiba buat keputusan untuk berjauhan denganmu. penjaga mu sudah balik kampung. tak tau dia datang lagi atau tak..tapi mommy memang nak lolo belajar dan bergaul dengan orang lain. lagipula anak mommy ni kelihatan cerdik. rugi kalau tak di asah awal-awal kepintaran yang ada pada anakku.

so, first day mommy antar ke daycare, anakku terus lupa mommy. haha..enjoy lihat kanak-kanak yang sebaya dan beberapa alat permainan yang terdapat di luar rumah. tapi, bila mommy minta diri..anakku menangis. sayu hati mommy, tau. tapi mommy tak nak tunjuk la. malu kat cikgu anakku. mommy start engine, duduk dalam keta sambil perhatikan anakku yang tak menyedari kehilangan mommy. rasa kesian pula lihat anakku di khalayak budak cina dan india. tapi mommy tengok, anakku pun cam boleh berkawan dengan mereka.

tengahari tadi, mommy pegi hantar tilam, cadar dan bantal buat anakku. kedengaran tangisan anakku dari luar. hati mommy sakit dan rasa nak nangis. mommy betul-betul sedih, tau. mommy cepat-cepat masuk. actually mommy tak dibenarkan masuk. tapi mendengar tangisan anakku yang sayu dan kuat begitu mommy langgar jer. mommy nak peluk anakku. bila lihat mommy, terus jer anakku meluru pantas as if rindu sangat-sangat kat mommy. rupa-rupanya anakku dah tido, tapi mereka alihkan anakku. apa lagi, menangis la anakku. ibu tau dan faham akan perangai yang sebegitu. mommy bagi tau kat cikgu, jangan biar anakku nangis lama-lama coz anakku senang dipujuk orangnya. anakku baring atas tilam yang baru mommy belikan khas buatmu...hehe..mommy tak tanya daddy pun. tapi for you, mommy sure daddy Ok jer...untuk kebaikan anakku juga,kan? then, mommy kena minta diri..anakku dipujuk untuk bermain dengan toys. betul-betul leka anakku. dan mommy pun keluar cepat-cepat. tak nak lagi mommy mendengar mu menangis. even, ketika mommy menaip catitan ini, terasa air mata mommy meleleh sedih. huhu.

oklah...tinggal lagi sejam setengah untuk mommy datang menjemputmu. tak sabar mengetahui perkembanganmu di sana. nanti mommy update lagi k.

mommy sayang lolo.

No comments:

Post a Comment